18 Eylül 2015 Cuma

Lola ve Komşu Çocuk // Kitap Yorumu





Kitap Adı: Lola ve Komşu Çocuk

Orjinal Adı: Lola and the Boy Next Door
Yazar: Shephanie Perkins
Sayfa Sayısı: 320

Çevirmen: Aslı Tümerkan 

Baskı Yılı: 2015
Dili: Türkçe
Yayınevi: Yabancı Yayınları






Kitap Yorumum:

Lola ve Komşu Çocuk bitti... Gerçekten çok güzel bir kitaptı. Eğlenceli bir şey okumaya ve kafa dağıtmaya ihtiyacınız varsa mükemmel bir seçim olabilir. Diğer iyi kız kötü çocuk kitaplarından çok farklı olduğunu düşünüyorum...

Kapağı çok güzel değil mi? Ciltli olması bayağı iyi olmuş bence. Renk uyumu, yazı stili, ilk sayfa falan süper olmuş. Konuyla bağlantılı olarak çok tatliş gözüküyordu.

Lola karakterine gıcık olduğum anlar çok oldu... Kızın kararsızlıkları beni çileden çıkaracaktı. Okurken "Haydi artık!" "Harekete geç!" diye diye dilimde tüy bitti. Tabi o sırada kardeşimin bakışlarına maruz kaldım.

Konuya geçeyim, yoksa susmayacağım ben...

Lola 17 yaşında, diğer herkesten farklı kişiliğe sahip bir kızdır. Giyim tarzıyla olsun, düşünce tarzıyla olsun... O modaya uymaz. O kendi modasını yaratır. Küçük işlerle başlayarak sonradan kendini geliştirmesiyle, bir sürü kıyafetler diker. Kendisinin tüm kıyafetleri onun tarzının bir parçasıdır.


Şu ana kadar iyi bir kız olan Lola'nın yaptıklarını düşündükleri bir yanlış vardır. Babaları, Lola'nın kendisinden 5 yaş büyük olan sevgilisi Max'i sevmezler ve bu ilişkiyi onaylamazlar. Ama Lola bu ilişkiden ve sevgisinden çok emindir.

Ta ki, ilk aşkı olan komşu çocuk geri dönene kadar... 

0 yorum:

Yorum Gönder