13 Eylül 2015 Pazar

Şeftali Kokan Bir Yaz // Kitap Yorumu




Kitap Adı: Şeftali Kokan Bir Yaz
Orjinal Adı:
Yazar: Jodi Lynn Anderson
Sayfa Sayısı: 368
Çevirmen:
Baskı Yılı: 2015
Dili: Türkçe
Yayınevi: Novella Dinamik













Kitap Arkası:

Tam bir baş belası olan Murphy
İçine kapanık, masum Birdie
ve sosyetik güzel Leeda...

Birbirlerinden her anlamda farklı olan Murphy, Birdie ve Leeda'nın hayatları hiç beklemedikleri bir şekilde bir yaz Darlington Şeftali Bahçesi'nde kesişir. İlk başlarda her ne kadar üçü de birbirinden uzak durmaya çalışıp birbirlerine karşı soğuk olsa da zamanla aralarında hiç kimsenin ya da hiçbir şeyin kolay kolay koparamayacağı bir bağ oluşur. Acaba bu bağ, bu üç genç kadının hayatındaki sorunları da çözmelerinde etkili olacak mı, dahası içlerindeki hissettikleri boşluğu doldurmaya bu bağın gücü yetecek midir?  

Bu yaz diğer yazlardan çok farklı olacak!

Şeftali Kokulu Bir Yaz, "arkadaşlar güzeldir" sözünün altının çizildiği, bütün farklara rağmen insanın birbirine tutunmasının değerini gösteren sıcacık ve samimi bir öykü.





Kitap Yorumum:


Ya inanmıyorum, bitti. Çok tatlı ve sevimli bir kitaptı. Nasıl bir yorumsa o... Okurken hem güldüm, hem üzüldüm. Arada bir boğazıma bir yumru oturdu. O zıt kişilerin dostluğu çok güzeldi yahu. Okurken çok zevk aldım. Sindire sindire okumaya çalıştım. 2 günde nasıl sindirdiysem artık. 


Kitap kapağını gördünüz mü!! Şeftali kokuyor ve kenarları fosforlu pembe! Harika... Kapağına bakmaktan okumaya geç kalıyordum zaten...

Karakterler zıt, birbirinden farklı kişiliklere sahip kızlar. Bunların oluşacak dostlukları ise şaşırtıcı.


Neyse konusundan bahsedeyim biraz da.


Birdie, biraz tombul, içine kapanık, neredeyse hiç arkadaşı olmayan bir kızdır. Annesi babasıyla boşanma kararı aldığı için evden gitmiştir ve şeftali bahçesi babası ve kendisine kalmıştır. Tüm bakımları onların ve işçilerin elindedir. Tabi o işçilerden biri yakışıklı bir çocuk olunca Birdie için işler değişir.

Murphy, ilgi çekici, ters, bela makinesi bir kızdır. Annesiyle beraber yaşıyorlardır. Annesinin sürekli başka adamlarla çıkması sürekli sinirini bozuyordur. Bir akşam kafa dağıtmak için şeftali bahçesine gittiği çocukla evin içine girer ve yakalanır. Bunun üzerine ev sahibi Walter (Birdie'nin babası), onu şikayet edince yargıç Murphy'e ceza olarak şeftali bahçesinde çalışmasını söyler.

Leeda, sürekli gözleri üzerine çeken, zengin fakat her durumda ablasını sürekli kıskanan bir kızdır. Yazın sevgilisi Rex ile kamp yapacağını söylemesiyle ablası itiraz eder ve işler sarpa sarar. Ailesi de onu kuzeni Birdie'nin yanına göndermeye karar verir. Yıllardır tek kelime konuşmadığı kuzeninin yanına.

Bu üç kız birbirleriyle karşılaştıklarında ne olacak? Hepsi birbirine zıt... Hepsinin farklı bir derdi, sorunu var...

0 yorum:

Yorum Gönder