9 Eylül 2015 Çarşamba

Aşk Ve Son Kullanma Tarihli Diğer Şeyler // Kitap Yorumu



Kitap Adı: Aşk Ve Son Kullanma Tarihli Diğer Şeyler

Orjinal Adı: Love And Other Perishable Items
Yazar: Laura Buzo
Sayfa Sayısı: 288
Çevirmen: Sevinç Seyla Tezcan
Baskı Yılı: 2015
Dili: Türkçe
Yayınevi: Pegasus Yayınları









Kitap Arkası:



Çilek, uygun koşullarda saklanmazsa 7 günde bozulur. Süt, 5 günde. Karides, 4 günde. Peki aşk?

Amelia, Chris'i gördüğü anda ona vurulur. Çarpılır. Bulutların üzerindedir. Ayakları yere basmaz. Âşıktır! Ama yirmi bir yaşındaki üniversite öğrencisi Chris'in aksine Amelia'nın neredeyse on altı yaşında olması, bu "destansı aşk hikâyesini" biraz imkânsızlaştırır.

Amelia aralarında hiçbir şey olamayacağını bilmesine rağmen Chris'in etrafındayken elinden geldiğince kuyruğu dik tutar. Süpermarketteki vardiyaları sırasında çok iyi arkadaş olan ikili, edebiyat klasiklerinden bilim kurgu filmlerine, İkinci Dalga Feminizm'den büyümenin zorluklarına kadar her şeyi konuşurlar. Sonunda Amelia hislerinin tek taraflı olmadığını düşünmeye başlar. Ama Chris ondan hoşlansa bile, bu neyi değiştirir ki? Hayatlarının çok farklı noktalarındaki iki insan, gerçekten beraber olabilir mi?




╰╮




Kitap Yorumum:


Sanırım bende bu kitabı beğenemeyenlerden biriyim. Açıkçası Amelia kısımları çok güzeldi fakat Chris'in ağzından anlatılan kısım ise aşırı derecede sıkıcıydı. Bazen çabuk bitsin artık, olayları Amelia'nın ağzından duymak istiyorum dediğim oldu.

Bu kitabı almadan önce ilk kapağına bakmıştım. Kapağı çok tatı gözüküyordu. Çok hoşuma gitti. Zaten konu falan kapağıyla alakalı. Kapağına hala bakıp aşk yaşadığım doğrudur.


Amelia'nın babası tiyatro alanında bir işe sahiptir. Sürekli provalar için gitmek başka bir şehire veya ülkeye (hatırlayamadı...) zorunda kalır, bazen ise gidişleri uzun sürelidir. Amelia'nın büyük ablası Liza üniversite için evden ayrılmıştır. Küçük kardeşi Jess'e bakmak ise Amelia'ya kalmıştır.


Annesi ise  sürekli çalışır, çocuklara bakar, umutsuz ve mutsuzdur. 15 yaşındaki Amelia'da çalışmaya karar verir. Çalışmaya başlayacağı yer markettir. Ama markette kimler var? Kim markete çalışmaya gitmekten mutlu olur ki? Amelia...




Marketteki çalışan Chris'e gönlünü kaptırır. Sürekli Chris ile konuşurlar, nadiren ise dışarı çıkarlar. Ama ortada büyük bir sorun vardır. Chris Amelia'dan 6 yaş büyüktür. Yani Chris, Amelia için bir umuttan ibarettir.


Kitap boyunca en sevdiğim kısım Amelia'nın hiç bitmeye ümidi oldu. Ne olursa olsun hep bir şey olacak diye bekledi.


Bir daha ki kitap yorumumda görüşmek üzere!









0 yorum:

Yorum Gönder