7 Eylül 2015 Pazartesi

Şeytan Tüyü // Kitap Yorumu





Kitap Adı: Şeytan Tüyü
Orjinal Adı: Something About You
Yazar: Julie James
Sayfa Sayısı: 440
Çevirmen: Süreyya Çalıkoğlu
Basklı Yılı: 2015
Dili: Türkçe
Yayınevi: Ephesus Yayınları





Kitap Arkası: 



Kader iki azılı düşmanı birbirlerinin kollarına atarsa…


Savcı yardımcısı Cameron Lynde, Chicago'da gizli kaçamaklar yapan onlarca senatörün tuttuğu onlarca otel odasının arasından, vahşice bir sevişmenin tuhaf bir cinayetle sonuçlandığı 1308 numaralı odanın yanındakini seçer. Ve Illinois'deki, bu özel davada görevlendirilebilecek onlarca FBI ajanının arasından, Özel Ajan Jack Pallas görevlendirilir. Özel Ajan Jack Pallas yıllar önce, beceriksizliği yüzünden kariyerini mahvettiği gerekçesiyle, savcı yardımcısı Cameron Lynde'i ulusal televizyonda rezil eden Jack Pallas'ın ta kendisidir.

…elbette ortalık birbirine girer.

Cameron Lynde'le birlikte çalışmak mı? Şaka mı yapıyorlar? Jack bunun belki de, yıllar önce Cameron yüzünden Chicago'dan sürüldüğü ve nihayet bu yıl geri geldiği için, kötü bir hoş geldin şakası olduğunu umuyor. Fakat fena halde yanılıyor. 





╰╮




Kitap Yorumum: 



Ephesus'un ilk tur kitabını da bitirmiş bulunuyorum. Kitabı okurken biraz ön yargılıydım. Beğenmezsem diye. Ama içeriği düşündüğümden daha da farklıydı. Bazı eksiklikler vardı tabii. Hiç olmasaydı dediğim.

Kitap aksiyonlu ve heyecanlıydı. Aynı zamanda romantik komediydi. Beğenmediğim zaman bırakmak istediğim oldu. Allah'tan yazarın anlatım dili akıcıydı.

Kapağı renk bakımından çok hoş. Fakat pek beğenmediğim bir kısım olmadı. Çoğu kişi kapağın açıklılığı yüzünden tercih etmiyor. Benim için sorun değildi fakat yayınevinin bu düşünceye dayanarak bir kapak yapması gerekiyordu bence.



Cameron Lynde, savcı yardımcısıdır. Evine yapılacak parke yüzünden, kendini işinden uzaklaştırmak için bir otelde kalmaya karar verir. O gece yan odasında başkasıyla ilişkiye giren kadın aynı gece öldürülür. Ve katili arkasından da olsa gören tek bir kişi vardır, o da Cameron'dur.

Jack Pallas ise FBI ajanıdır. 3 yıl önce yardımcı savcı Cameron Lynde yüzünden ulusal televizyonda rezil olmuştur. Bu yüzden başka bir şehire taşınmak zorunda kalmıştır. Fakat bu cinayet sayesinde Chicago'ya geri döner. Karşısında beklenmedik bir sürpriz bulur. Tanığı Cameron Lynde'dir... 

Konuların bağlanma yerleri çok uyumluydu. Ama katili en başından itibaren anlatması yazarın en büyük hatasıydı bence. Biraz merak olması gerekiyordu. Sonlarda katil anlaşıldığı zaman ise şaşırmamız. O kısım en beğenmediğim kısımdı sanırım.



0 yorum:

Yorum Gönder