5 Aralık 2015 Cumartesi

Eleanor Park // Kitap Yorumu





Kitap Adı: Eleanor Park
Orjinal Adı: Eleanor Park
Yazar: Rainbow Rowell
Sayfa Sayısı: 360
Çevirmen: Müge Kocaman Özçelik
Baskı Yılı: 2015
Dili: Türkçe
Yayınevi: Pegasus Yayınları











Arka Kapak:


İki uyumsuz insan Sıradışı bir aşk.

Eleanor
Kızıl saçlar, tuhaf giysiler. Park başını çevirene kadar onun arkasında duran; o uyanana kadar yanında uzanan; diğer herkesi daha soluk, daha sıradan ve yetersiz gösteren… Eleanor.
Park
Bir şarkıyı ona dinletmeden Eleanor'un seveceğini bilen; o sonunu anlatmadan esprilerine gülen; göğsünde, tam boğazının altında, Eleanor'u ona verdiği sözleri tutmaya itecek bir yere sahip olan… Park. İlk aşkın sonsuza dek sürmeyeceğini bilecek kadar zeki ama bunu deneyecek kadar cesur ve umutsuz, on altı yaşındaki iki talihsiz âşığın bir okul yılı boyunca süren hikâyesi. Eleanor, Park'la karşılaştığında siz de ilk aşkınızı ve nasıl da büyülendiğinizi hatırlayacaksınız...

Kitap Yorumum:

Kapağana bayılan bir tek ben olamam herhalde? Sadeliği, duruşu, rengi tam kitabın konusunu temsil ediyor. Sadece kapağı için bile alabilirsiniz yani. 

Kitap daha çevrilmeden önce sürekli görüyordum ve okumak için yanıp tutuşuyordum. Sonunda çıktı dedim ve koşa koşa aldım.

Açıkçası beklentilerimin hepsini karşılayamadı. Okurken çok zevk alamadım. Yani ne bileyim, değişik bir kitaptı. Yazarın anlatımına yoruyorum bunu. Çünkü konu gerçekten güzeldi. Bize hayalden çok gerçekler yansıtılmıştı bu kitapta. Ama yazarın olayın içerisindeki karakterin duygularını okuyucuya aktaramadığı düşüncesindeyim.

Ben kendime göre konusunu şöyle bir özet geçeyim.

Eleanor, kıvırcık kızıl saçlara sahip, iri yarı, biraz da tombik bir kız. Bir yıl boyunca ailesinin yanında değildi çünkü üvey babası kendisini evden kovmuştu. Geri döndüğünde ise hiçbir şey bıraktığı gibi değildi. Ailesi maddi durum sebebiyle taşınmak zorunda kalmıştı. 5 kardeş bir odada kalmak zorundalardı artık. Eleanor ise garip bir kız olduğundan sürekli kendisine aşırı büyük gelen erkek gömlekleri giyip, saçına toka niyetine kravat bağlıyordu. Sürekli dalga konusu olmasını artık takmıyordu.
Okulun ilk günü servise bindiğinde herkesin bir yeri olduğundan oturacak yer bulamadı, Eleanor. Park ise mecbur olarak onu yanında oturttu. Her şey beraber oturmalarıyla başladı...

Puanım: 4/5

Görüşmek üzere!

1 yorum:

  1. New slot machines in California | JT Hub
    The casinos 인천광역 출장마사지 in California are still under construction. You can find them 아산 출장샵 all 경상남도 출장마사지 at our other gaming centers. Learn more about 성남 출장안마 the places to 하남 출장안마 play.

    YanıtlaSil